vissza a szótárba

Playstation

Playstation (Platform, szoftver, termék)

A Sony a játékkonzolgyártás nagy öregje. Playstation nevű konzolja a választható három otthoni játékgép egyike.

Részletesen

A Sony 1994-ben dobta piacra első Playstation nevű játékkonzolját. Jelenleg a család aktuális tagja a Playstation 4 nevet viseli, de már bejelentették, hogy 2020 őszén megjelenik a következő, ötös sorszámú konzol.

A Playstation szórakoztató funkciókkal is rendelkező játékgép, amelynek célja, hogy a tévére kötve a lakás egyik központi egysége legyen.

Egyaránt képes játékok futtatására és streaming-médiatartalmak (például Netflix, Spotify) lejátszására. A konzol mélyén található technológia ugyan hasonlít arra, amit egy modern számítógépben is találunk, a konzolok azonban más célt szolgálnak, munkára, böngészésre nem alkalmasak.

Nagy versenytársával, a Microsoft Xbox-konzoljával szemben a Playstation több külső eszközzel bővíthető. Felszerelhető kamerával, amely a játékosok és a kontrollerek követésére alkalmas. A követés célja, hogy a játékos a testmozdulataival is irányítsa a játékot. Emellett virtuálisvalóság-sisakot (Playstation VR) is lehet vásárolni a berendezéshez.

A konzol közösségi funkcióit a Sony által üzemeltetett Playstation Network biztosítja, ideértve a barátok bejelölését, a kommunikációt, a játék alatti csevegést, a közvetítést és a moderálást is. A konzol képes olyan külső szolgáltatásra is kiküldeni a képet, mint a Twitch közvetítős szolgáltatás.

A játékkonzolok olcsóbbak egy játékra összerakott asztali számítógépnél. A premier játékok ára pedig hasonló.

Teszteld a tudásod!

Tudd meg mennyire vagy naprakész a témában, töltsd ki a szócikkhez kapcsolódó kvízünket!

Kitöltöm

Van 2 perced?

Mélyedj el a témában szakértőnkkel!

Hasznosnak találod a szócikket?

Visszajelzéseddel segíted a munkánkat. A cikket elküldheted másoknak is, ezzel nekik is segíthetsz.

Érdekes szavak, fontos témák, izgalmas kvízek.

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, segítünk képbe kerülni a digitális neveléssel kapcsolatban.

feliratkozom