vissza a szótárba

Google Meet

Google Meet (Platform, szoftver, termék)

A Google üzleti felhasználókat célzó videokonferenciás alkalmazása, amellyel akár 150 fő részvételével is tarthatunk értekezletet.

Részletesen

A Meet szeptember 30-ig ingyenes, arra a kis időre tényleg csak azoknak kell megtanulniuk, akiknek a családjában ezen történik a távoktatás. Ezután a Meet várhatóan ismét vállalati felhasználásra szánt konferencia-híváseszköz marad.

A Google-n belül burjánzanak a különböző kommunikációs platformok. A Meet is egy ezek közül, amelyet leginkább a Slackhez hasonló, a megbeszéléseket valamilyen digitális csatornára terelő appok térhódítása hívott életre. A koronavírus-járvány miatt az otthoni oktatásra váltással a cég ingyenessé tette a Meetet. Azonban mire ez bekövetkezett, a Zoom már alaposan elterjedt a családok és iskolák körében.

Eléréséről egy részletes leírást is készítettek, illetve egy blogposztban foglalták össze a távoktatási lehetőségeket. Készítettek egy külön tréningoldalt is a kezdő Meet-felhasználóknak, ahol az alapvető beállításokat mutatják be.

Mi szól mellette?

Számítógépeken nem kell letölteni hozzá semmit, mivel böngészőben működik a program, így nem fordulhat elő, hogy valaki nem tudja elindítani. Közösen működik a Google egyéb funkcióival, mint például a Google Classroom, illetve a G Suite for Education segítségével akár azonnal hozzáférhető e-mail- és naptárbejegyzéseket is készíthetünk.

A helyzetre való tekintettel a Google különleges lehetőségeket is hozzáadott pedagógusok számára. Csak a tanárok tudnak lenémítani tagokat a videobeszélgetés alatt, így nem fordulhat elő, hogy a diákok lenémítják a tanárt, és mást csinálnak óra közben. Az új lehetőségek között szerepel, hogy a diákok nem adhatnak hozzá idegen felhasználókat a csoporthoz, csak az iskola vagy a tanár tehet ilyet.

Források, olvasnivalók, segítség a használathoz

A Google itt foglalja össze röviden a biztonsági tudnivalókat, itt pedig a Google részletes biztonsági tanulmánya olvasható angolul. Részletesen a Google saját blogján ír a Meet új szerepköreiről.

Videók a felületről: 
Google Classroom - Tanár - Meet online óra (magyarul)
A Google Meet program gyors bemutatása (magyarul)
How to use Google Meet - Detailed Tutorial (angolul)

Teszteld a tudásod!

Tudd meg mennyire vagy naprakész a témában, töltsd ki a szócikkhez kapcsolódó kvízünket!

Kitöltöm

Van 8 perced?

Mélyedj el a témában szakértőnkkel!

Hasznosnak találod a szócikket?

Visszajelzéseddel segíted a munkánkat. A cikket elküldheted másoknak is, ezzel nekik is segíthetsz.

Érdekes szavak, fontos témák, izgalmas kvízek.

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, segítünk képbe kerülni a digitális neveléssel kapcsolatban.

feliratkozom