vissza a szótárba

Google Hangouts

Google Hangouts (Platform, szoftver, termék)

A Google az elmúlt öt-tíz évben legalább fél tucatnyi csevegőplatformot hozott létre. Ezek egymással is versenyeztek, és az elhanyagoltság különböző állapotaiban vannak mára.

Részletesen

A Google legrégebbi kommunikációs platformja, ami a Gmailbe épített Google Talkból fejlődött tovább. Az egyszerű Google-fiókkal használható csevegőplatformban maximum tízfős csoportos beszélgetéseket lehet tartani. Van lehetőség belőle hang- vagy videohívást indítani.

A Magyarországon elérhető verziójából több olyan funkció hiányzik, amely az Egyesült Államokban a Hangouts mellett szól. Ilyen például a Google Voice és Fi integráció, amellyel SMS-t lehet küldeni, vagy össze lehet kötni a hagyományos mobiltelefonnal a Hangouts-hanghívást. Emellett a Hangouts a csevegőplatformok között egyedi módon nem kínál végponti titkosítást, azaz kevésbé biztonságos, mint egy jól beállított Telegram-, WhatsApp- vagy Signal-beszélgetés.

A Hangouts használatához szükséges fiókot a világ több pontján már 13 évesen megnyithatják a gyerekek. Magyarország esetében a Google azonban ragaszkodik a betöltött 16. életévhez. Az ennél fiatalabbaknak – elvben – csak olyan Google-fiókja lehet, amelyet a szülei nyitottak neki a Family Link segítségével. 

Amit még érdemes tudni:

Az ingyen használható Hangoutsban egyszerre 150 ember is részt vehet csevegésben, azonban videohívásokhoz összesen csak 10 ember tud csatlakozni. Így ez a verzió kiscsoportos foglalkozások vagy magánórák online megtartására lehet alkalmas. Iskoláknak ingyenesen elérhető a G Suite for Education, ahol egyszerre 25 ember tud videobeszélgetésben kommunikálni. 

A tervek szerint 2020 júniusától a hagyományos Google Hangouts megszűnik, a felhasználókat pedig a Hangouts Meet és Hangouts Chat szolgáltatásokba fogják átirányítani. Emellett a Google üzemben tartja a Duo és Allo nevű, hasonló profilú alkalmazásokat is.

Hasznos oldalak a beüzemeléshez, használathoz:
A Google Hangouts használata (magyar nyelven) 
A Google Hangouts használata (angol nyelven)
Részletes tutorial (angol nyelven)

Teszteld a tudásod!

Tudd meg mennyire vagy naprakész a témában, töltsd ki a szócikkhez kapcsolódó kvízünket!

Kitöltöm

Van 8 perced?

Mélyedj el a témában szakértőnkkel!

Hasznosnak találod a szócikket?

Visszajelzéseddel segíted a munkánkat. A cikket elküldheted másoknak is, ezzel nekik is segíthetsz.

Érdekes szavak, fontos témák, izgalmas kvízek.

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, segítünk képbe kerülni a digitális neveléssel kapcsolatban.

feliratkozom