Facebook Messenger (Platform/szoftver/termék)

A Facebook üzenetküldő alkalmazása egyszerűen egy telefonszám megadásával telepíthető, akár Facebook profil létrehozása nélkül.

Részletesen

Messengeren keresztül szövegeket, képeket, videókat és vicces matricákat is megosztanak egymással a felhasználók. Emellett létrehozhatnak zárt csoportokat, amelyek egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a csoporttagok közötti kommunikációt, illetve hang- és videohívások is indíthatók az alkalmazásból. A Messenger olyan platform, amelyben az iskolai személyközi dinamikák megjelennek. Azaz helye lehet cyberbullyingnak is.

 A Facebook moderátorai felhasználói bejelentés alapján dolgoznak. Ellenőrzik a sérelmezett tartalmakat és szükség esetén – átmeneti időre – akár le is tilthatják egyes felhasználók számára a Messenger alkalmazást. Erre akkor kerülhet sor, ha több felhasználó is bejelentést tesz Facebook felé egy felhasználó kapcsán, illetve, ha az érintett felhasználó üzenetei sértik a Facebook közösségi alapelveit.

A szülőknek fontos felhívniuk gyermekeik figyelmét arra, hogy használják tudatosan az alkalmazás beállítási funkcióit, melyek segítségével korlátozhatják, ki léphet kapcsolatba velük,

kik írhatnak nekik üzeneteket, illetve ki keresheti meg őket telefonszámuk („Nyilvános” beállításuk) alapján. A tartalmak Facebook felé történő jelentése mellett, lehetőség van arra is, hogy egyes felhasználókat letiltsanak, ha sértő, zaklató üzeneteket kapnak tőlük.

Hasznosnak találod a szócikket?

Megosztom