WhatsApp (Platform/szoftver/termék név)

A több platformon használható alkalmazás segítségével a felhasználó szöveges vagy hangüzenetet küldhet, telefonálhat, videohívást kezdeményezhet vagy fogadhat, vagy pontos helyszínkoordinátákat oszthat meg internetkapcsolaton keresztül.

Részletesen

A WhatsApp a Facebook Messengerhez hasonló üzenetküldő szolgáltatás, amely lehetővé teszi a csoportos csevegést, telefonálást, fájlok cseréjét. A fiatalok között népszerűbb, mint a Messenger. A helyzet iróniája, hogy mindkét szolgáltatás tulajdonosa a Facebook.

A szolgáltatás jellemzője, hogy a mobilapp letöltése után nem kell regisztrálni és kapcsolatokat importálni, ugyanis a felhasználókat telefonszámuk alapján azonosítja a rendszer. Ez azt jelenti, hogy azokkal az ismerősökkel, akik szintén WhatsApp-felhasználók, azonnal kapcsolatba lehet lépni a szolgáltatáson keresztül.

A WhatsApp a világ 180 országában van jelen, és 1,5 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik. A napi szinten aktív felhasználók száma eléri a 300 milliót. Magyarországon kevéssé elterjedt a WhatsApp használata, az USA-ban, Olaszországban, Brazíliában és Argentínában viszont rendkívül népszerű.

Alapból végpontok közötti titkosítás

A WhatsApp alkalmazás a biztonságos kommunikációt a végpontok közötti titkosítással garantálja. Ennek az a lényege, hogy a két csevegő fél között titkosítva közlekedik az információ. A kommunikáció közvetlen, a titkosított csevegésbe a WhatsApp munkatársai sem tudnak beleolvasni.

Mindez automatikusan történik: nem kell külön beállítani, vagy célzottan titkos csevegéseket indítani hozzá.

Tiltás egyszerűen beállítható

A WhatsApp lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy ismerőseiket letiltsák, így megakadályozhatják, hogy a nem kívánt felhasználók számukra üzenetet küldjenek vagy hanghívást kezdeményezzenek.

 

Hasznosnak találod a szócikket?

Megosztom