vissza a szótárba

Animal Crossing

Animal Crossing (Platform, szoftver, termék)

Nehezen megfogalmazható, mit kell csinálni a Nintendo sikerjátékában. Leginkább létezni. Horgászni, kertészkedni és felfedezni hívja a játékost az Animal Crossing, és igyekszik nem felzaklatni közben.

Részletesen

Animalcrossing_cut

A kizárólag Nintendo-eszközökön elérhető nyitott világú játék a karanténban töltött év egyik sztárjává vált. A játékos egy antropomorf, azaz ember alakú, állatok által benépesített szigeten gazdálkodhat, halászhat vagy épp kereskedhet. A játék nem rendelkezik központi sztoriszállal, a játékos maga dönti el, hogy milyen apró munkákkal foglalja el magát a világban. A gyűjtögetéssel összeszedett tárgyakat a játék belső valutájára lehet átváltani, amiből kiegészítőket vásárolhatnak a játékosok.

Az Animal Crossing érdekessége, hogy a játékkonzol óráját használva valós időben játszódik. A programban ugyanakkor van éjszaka, amikor a játékosok időzónájában is éjszaka van. A másik érdekessége, hogy bár egy falun négy játékos osztozhat ugyanazt a konzolt használva, akik kommunikálhatnak is, valós idejű beszélgetésre nincs lehetőség. A játékosok közti eszmecsere levelek, jegyzetek írásával van megoldva. Ez a jellemző ellenőrizhetőbbé teszi a szülők számára, hogy mit csinál a gyermekük a játékban. Azonos wifin vagy online kapcsolattal nyolcra nő a szigeten osztozó játékosok száma, de így sem egyszerű a kommunikáció. A gyerekek saját faluval rendelkeznek, és csak azoknak van látogatási joguk, akiknek megadták a sziget kódját. A Nintendo telefonos appja enged csupán csevegést, ehhez azonban egy mobilra is szükség van.

Az Animal Crossing teljesen erőszakmentes. A legerőszakosabb momentumok a játékon belül a horgászat és a bogarak gyűjtése.

Általában véve a játék a nyugodt tevés-vevésről szól egy teljesen biztonságos virtuális világban.

Teszteld a tudásod!

Tudd meg mennyire vagy naprakész a témában, töltsd ki a szócikkhez kapcsolódó kvízünket!

Kitöltöm

Van 8 perced?

Mélyedj el a témában szakértőnkkel!

Hasznosnak találod a szócikket?

Visszajelzéseddel segíted a munkánkat. A cikket elküldheted másoknak is, ezzel nekik is segíthetsz.

Érdekes szavak, fontos témák, izgalmas kvízek.

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, segítünk képbe kerülni a digitális neveléssel kapcsolatban.

feliratkozom